Arbete
Asien
Atomvapen
Bibeln
Borgerligheten
Brott och straff
Demokrati
Ekonomi
EU och EMU
Fackföreningar
Faktabetonade
Fascism
Feminism
Folkpartiet
Hatet mot upprorsmakarna
Historia
Högerns historia
Homofobi
Ideologier
Ideologiproduktion
Imperialism
Internationella högerspöken
Japan
Kalla kriget
Känt folk talar ut
Klassamhället
Kolonialism
Konflikter
Könsmaktsordningen
Könsroller
Krig
Krigsförbrytelser
Krigspropaganda
Kristdemokraterna och centern
Kritiskt tänkande
Kultur
Kungahuset
Kunskap
Latinamerika
Människosyn
Marx
Media
Mellanöstern
Militarism
Miljö
Moderaterna
Moral och moralism
Nationalism
Organisering
Överklassen
Övriga
Pengar och rikedom
Perifera
Plundringen
Rasism
Rättigheter
Regimerna i Syd
Reklam
Religion
Säga som det är
Sanningssägande borgare
Socialdemokratins sämre sidor
Socialism
Solidaritet
Staten
Tortyr
USA
Wallenberg
Yttrandefrihet

 
 

Nya citat 2001-08-30

Rovet från dessa städer liksom boskapen tog Israels barn som byte, men alla människor i dem dödade de med svärd, till dess de hade förintat dem. De lät ingenting som andades finnas kvar [...] Ty från HERREN kom det att de förhärdade sina hjärtan och gick ut i strid mot Israel, för att han skulle ge dem till spillo och inte visa dem nåd. I stället skulle han utrota dem så som HERREN hade befallt Mose.
Jos 11:14-20

Om en man begår äktenskapsbrott med en annan mans hustru, skall både äktenskapsbrytaren och äktenskapsbryterskan straffas med döden.
3 Mos 20:10

Du skall inte tillbe dem eller tjäna dem. Ty jag är Herren, din Gud, en svartsjuk Gud, som låter straffet för fädernas skuld drabba barnen intill tredje och fjärde led när man försmår mig
2 Mos 20:5

Samarien har trotsat sin Gud och får sona sin skuld. De skall falla för svärdet, deras spädbarn skall krossas, havande kvinnor skäras upp.
Hos 14:1

Lär er inte redan naturen att det är en vanära för mannen att ha långt hår
1 Kor 11:14

Herren slöt då detta förbund med Abram: 'Åt dina ättlingar ger jag detta land, ända från Egyptens flod till den stora floden, Eufrat...
1 Mos 15:18

Sex dagar får arbete utföras, men på den sjunde dagen är det sabbat, en sabbatsvila helgad åt Herren. Var och en som utför något arbete på sabbatsdagen skall straffas med döden.
2 Mos 31:15

Om en son är trotsig och upprorisk och inte lyder sin far och mor, inte ens när de tuktat honom, skall de ta honom med sig och föra honom till de äldste i staden, till hemstadens port. De skall säga till stadens äldste: 'Det här är vår son, han är trotsig och upprorisk och lyder oss inte, han bara festar och super.' Då skall alla männen i staden stena honom till döds. Du skall utrota det onda ur folket.
5 Mos 21:18-21

Från Jeriko gick Elisha upp till Betel. När han var på väg dit kom en hop småpojkar ut från staden och gjorde narr av honom. 'Ge dig i väg, flintskalle!' ropade de. 'Ge dig i väg, flintskalle!' Elisha vände sig om, såg på dem och förbannade dem i Herrens namn. Då kom två björnhonor fram ur skogen och rev ihjäl fyrtiotvå av barnen.
2 Kun 2:23-24

Vi behöver skolor, bibliotek och forskning och ett vidsträckt fält för gemensamma uttryck: rörelser, bildningsorganisationer, grupper, teatrar. Ska ett demokratiskt samhälle förverkliga sig som demokratiskt, så behöver det med ett modernt ord en infrastruktur för meningsbildning.
Bengt Nermanur Frågan om människovärdet

I Frankrike har en fjärde stad av betydelse befriats från de politiskt korrektas förtryck. I Vitrolles råder numera folkstyre, yttrandefrihet och rättigheter för de som förtjänar dem.
Johan Rinderheim, Sverigedemokraternas "ideolog"Tidningen Virtus 1997:1.

som en nationell uppgift framstår den svenska folkstammens bevarande mot inblandning av mindervärdiga utländska raselement samt motverkande av invandring till Sverige av icke önskvärda främlingar. Folkmaterialets bevarande och stärkande är en livsfråga för våran nationella utveckling
ur Bondeförbundets partiprogram 1933Svenskarna först?, Anna-Lena Lodenius s 157

Det är med socialismen som med den kristna religionen - den sämsta reklamen är dess anhängare.
George Orwell

Det är besvärligt att vara kättare. Man brukar få tänka ut allting själv.
Aubery Menen

Jag började med en enormt idealistisk världsåskådning. Nu är jag marxist. Det gör att jag ser helt andra kopplingar till djurförtrycket. Och andra lösningar. Man ser på djur och konstaterar att de behandlas ju för jävligt, men så ser man sig omkring och upptäcker att människor behandlas nästan lika jävligt. Det är något som vuxit fram hos mig. Det kom med tiden.
Dennis Lyxzén, RefusedMagnus Linton: Veganerna, Atlas förlag 2000

Det finns inga belägg för att den sociala rörligheten har ökat. Tvärtom. På senare tid har de som byter klass blivit färre.
Örjan Nyström, författare och utredare på LODN 991228

Från Kalle Stropp till Grodan Boll.
Hans Wallmark, ledarskribent på NST, om det moderata ledarskiftet

Upplivad fann jag senare, väl tillbaka på mitt hotell, att dagens bataljer gett mig en oförglömlig souvenir: Sveriges Radio-mikrofonen var fläckad av det blod som strömmat ner över de två offrens pannor och kinder.
Staffan Heimerson, efter att ha sett två icke-våldsdemonstranter trampas ner av polishästar i Melbourne. Heimerson var Aftonbladets reporter under toppmötet i Genua.

Puritanism: den ständiga fruktan att någon, någonstans, kanske är lycklig.
H L Mencken

When plunder becomes a way of life for a group of men living together in society, they create for themselves in the course of time, a legal system that authorizes it and a moral code that glorifies it.
Claude Frederic Bastiat

Går man inte vidare och frågar sig vad det är för system som gör att vi kan utnyttja både människor och djur som slit- och slängvaror är allt otroligt bortkastat. Helt meningslöst.
Dennis Lyxzén, Refused, om varför varför veganism absolut inte har visat sig politsikt effektivMagnus Linton: Veganerna, Atlas förlag 2000

Den ende politiska ledaren med kuk i.
Diego Maradona om Fidel CastroAftonbladet 000316

Det är onaturligt och osvenskt med främmande barn på dagis. Jag vill inte använda ordet ras, men det ser äckligt ut när man ser två föräldrar med en indisk unge mellan sig.
Ola Sundberg, talesman för Sverigedemokraternaur en intervju med Östgöta Correspondenten

Etniciteten innefattar framför allt kultur, språk och religion, men man kan heller inte bortse från att utseendet också har en viss betydelse.
Jimmy Åkesson, Sverigedemokraternas styrelse

När majoriteten någon gång ansluter sig till den rätta ståndpunkten sker det alltid av fel orsak.
Lord Chesterfield

Naturligtvis var det många som upptäckte Amerika innan Columbus. Men de lyckades alltid tysta ner det hela.
Oscar Wilde

Skillnaden mellan Israel och apartheidstaten Sydafrika är att Israel avrättar fler människor och håller fler inspärrade eller i militärt omringade gettobildningar.
Jan Guillou