Arbete
Asien
Atomvapen
Bibeln
Borgerligheten
Brott och straff
Demokrati
Ekonomi
EU och EMU
Fackföreningar
Faktabetonade
Fascism
Feminism
Folkpartiet
Hatet mot upprorsmakarna
Historia
Högerns historia
Homofobi
Ideologier
Ideologiproduktion
Imperialism
Internationella högerspöken
Japan
Kalla kriget
Känt folk talar ut
Klassamhället
Kolonialism
Konflikter
Könsmaktsordningen
Könsroller
Krig
Krigsförbrytelser
Krigspropaganda
Kristdemokraterna och centern
Kritiskt tänkande
Kultur
Kungahuset
Kunskap
Latinamerika
Människosyn
Marx
Media
Mellanöstern
Militarism
Miljö
Moderaterna
Moral och moralism
Nationalism
Organisering
Överklassen
Övriga
Pengar och rikedom
Perifera
Plundringen
Rasism
Rättigheter
Regimerna i Syd
Reklam
Religion
Säga som det är
Sanningssägande borgare
Socialdemokratins sämre sidor
Socialism
Solidaritet
Staten
Tortyr
USA
Wallenberg
Yttrandefrihet

 
 

Nya citat 2004-07-24

...kvinnor är helt enkelt beredda att betala mer för sina rakningssystem. Vi gör undersökningar och lägger oss på ett pris som kunden är beredd att betala.
Jesper Holst Johansen på Gillettes marknadsavdelning på huvudkontoret i Köpenhamn, om varför rakhyvlar för kvinnor är dyrare än rakhyvlar för mänDN 010709

Denna ohyggliga katastrof har framkallats av ett jämförelsevis litet band yrkesrevolutionärer, till större delen judar, som tagit makten över den olyckliga ryska nationen i all dess svaghet och okunnighet och med grym logik påtvingat den alla dessa kommunistiska doktriner, som vi höra så ogenerat utbasuneras här i landet.
Winston Churchill 1921Tal i Caird Hall, Dundee, återgivet i Morning Post 210926 / "Min bundsförvant", en nazistisk pamflett bestående av Churchillcitat

Det finns i detta land människor ... som skulle visa en oförställd glädje, om Lenin och detta sällsynt lömska band av judiska anarkister och äventyrare skulle lyckas utan strid eller medtävlande bestiga tsarernas upphöjda tron...
Winston Churchill 1919Tal vid en middag hos British Russian Club 190717 / "Min bundsförvant", en nazistisk pamflett bestående av Churchillcitat

Den enda praktiska skillnaden mellan en socialist och en kommunist är denna - socialisten smickrar och lurar dig och pratar dig i fördärvet, medan kommunisten på ryskt sätt med bajonettens hjälp ränner fördärvet genom strupen på dig.
Winston Churchill 1922Tal i Loughborough, återgivet i Daily Telegraph 220308 / "Min bundsförvant", en nazistisk pamflett bestående av Churchillcitat

Den borgerliga valsegern i 1991 års val var själva kulmen på tjugo års aktiv opinionsbildning för borgerliga värden i Sverige. En opinionsbildning vars drivkrafter inte minst finansiellt i huvudsak funnits utanför de borgerliga partierna, närmare bestämt i näringslivet och dess organisationer SAF, Näringslivets Fond och Timbro. Genom målmedvetet, långsiktigt och outtröttligt arbete lyckades näringslivet under framförallt 1980-talet stärka svenskarnas sympatier för fri företagsamhet, marknadsekonomi, privatiseringar, valfrihet och lägre skatter.
Tomas Idegard, fd ordförande för MUF, 1995Svensk Linje #1/1995, http://www.svensklinje.com/195deb5.htm 040416

En teoretiker är sysselsatt med att tänka, en ideolog däremot har tänkt färdigt och fått ett lärosystem att försvara.
Birger NormanFlamman 040722

Hela vår historia, såsom den undervisas i skolor och vid universitet, präglas av den ledande grundtanken att lagar, institutioner och värden i Sverige är skapade av folket för folket.
Albert Bonnier Jr 1966DN 660522 / Göran Palm (1968): "Indoktrineringen i Sverige", s 12

Skämten finns för att släcka törsten, blidka svårigheterna och ta bort orättvisorna. För att ge oss sanningen, för att hålla under människan för att underhålla.
Carl-Einar HäcknerDagens Arbete december 2003

Vi rockar röven av högern - men med respekt och i samförstånd med näringslivet.
Percy Nilegård, managmentkonsult, om sitt revival av Tältprojektetdn.se 040709

Det är bra för oss, vi behöver inte anpassa oss så mycket. Det kanske är lite trist att alla länder blir likadana, men det är bra för ett globalt företag som vårt.
Stefan Persson, styrelseordförande och ägare i H&M, om att modet blir allt mer globalt. Utbudet är till 95 procent detsamma i H&M-butikerna världen över.Financial Times / DN 010531

I vänsterpropagandan har man ofta anklagat USA, Nixon och Kissinger för att ha arrangerat kuppen mot Allende. Att det inte finns något stöd för en sådan anklagelse har inte hindrat att den ständigt förs fram.
Carl Bildt 1983

Ni har varit så duktiga här i Västervik att jag egentligen borde bjuda er alla på champagne. Men istället ska vi flytta tillverkningen till Ungern.
Magnus Yngen, vice VD för Electrolux, till de anställda vid dammsugarefabriken i VästervikTidningen Alla #2/2004

När Ericssons vd var på nyheterna och skulle beskriva företagets visioner, kunde han inte orden utantill, utan sneglade på en monitor. Vi såg det alla. Det finns ingen talarkurs i hela världen, som kan få honom trovärdig om han inte ens kan komma ihåg vad han ska säga utantill. Tänk er själva en poet som inte minns sina ord.
Carl-Einar Häckner Dagens Arbete maj 2001

Där ABF upphör att vara där upphör civilisationen.
Göran Greider

Ingenting gör människor så kaxiga som när det finns gott om arbeten. ...
Arbetslöshet är nämligen ett fantastiskt maktinstrument. Det tvingar befolkningar på knä, gör dem tystare, ja tråkigare. I dag samlas inte längre stora människomassor kring Pentagon för att tillsammans, med mental kraft, lyfta det militärindustriella komplexet från marken. Att man gjorde det 1968 berodde på den fria påhittighet som kommer i spåren av full sysselsättning.

Göran GreiderMetro 000817

Vi jobbar med att addera modernitet till mjölken.
Erik Sollenberg, projektledare för marknadsföringen av Arla på reklambyrån Forsman & BodenforsDN 010421

Israelerna börjar påminna om vita sydafrikanska rasister, eftersom de betraktar palestinier som en lägre stående livsform.
Zbigniew Brzezinski, säkerhetsrådgivare under president CarterArbetaren #17/2002

Vad gäller könskvotering säger hon att hon personligen vill ha ett jobb på grund av sin kompetens.
Text-TV om kronprinsessan Victoria, som är tänkt att ärva sitt framtida jobbAffärsvärlden 031210